De tapas e gastronomía do Carballiño

Á hora de falar da gastronomía do Carballiño é un o produto por excelencia deste territorio, o polbo, preparado sobre todo como “pulpo á feira”. Tal é a fama que ten que teñen unha festa propia dedicada a este alimento.

Ademais do polbo, teñen sona neste destino outros produtos tamén típicos galegos, como aos pratos derivados do porco, entre eles a cachucha e o cocido. Entre as sobremesas destacan as cañas fritas, sobremesa distintiva do Carballiño.

Ademáis O Carballiño conta dende  establecementos de vangarda da nos que degustar platos elaborados, hasta restaurantes típicos onde probar as delicias da nosa terra.

Non se pode esquecer a maridaxe, neste caso con viño do Ribeiro, xa que como se comentou anteriormente O Carballiño pertence ao Xeodestino do Ribeiro – O Carballiño e á Ruta do Viño do Ribeiro.

Convidámosvos a percorrer as rúas e recantos deste concello disfrutando da gastronomía autóctona nos diferentes locais de restauración que atoparás por toda a vila.

Lembrar tamén que os días 16 e último día de mes celébrase a feira da vila, con postos de pulpo nas diferentes rúas.

Galería

 

Política de Privacidade
Usamos cookies para mellorar a túa experiencia mentres usas o noso sitio web. Se está a usar os nosos Servizos a través dun navegador, pode restrinxir, bloquear ou eliminar as cookies mediante a configuración do seu navegador web. Tamén usamos contido e scripts de terceiros que poden usar tecnoloxías de seguimento. Podes proporcionar o teu consentimento selectivamente a continuación para permitir as insercións de terceiros. Para obter información completa sobre as cookies que utilizamos, os datos que recompilamos e como os procesamos, consulta a nosa Política de Privacidade
Youtube
Consentimento para mostrar contido de - Youtube
Vimeo
Consentimento para mostrar contido de - Vimeo
Google Maps
Consentimento para mostrar contido de - Google