De tapas e gastronomía do Carballiño
Á hora de falar da gastronomía do Carballiño é un o produto por excelencia deste territorio, o polbo, preparado sobre todo como “pulpo á feira”. Tal é a fama que ten que teñen unha festa propia dedicada a este alimento.
Ademais do polbo, teñen sona neste destino outros produtos tamén típicos galegos, como aos pratos derivados do porco, entre eles a cachucha e o cocido. Entre as sobremesas destacan as cañas fritas, sobremesa distintiva do Carballiño.
Ademáis O Carballiño conta dende establecementos de vangarda da nos que degustar platos elaborados, hasta restaurantes típicos onde probar as delicias da nosa terra.
Non se pode esquecer a maridaxe, neste caso con viño do Ribeiro, xa que como se comentou anteriormente O Carballiño pertence ao Xeodestino do Ribeiro – O Carballiño e á Ruta do Viño do Ribeiro.
Convidámosvos a percorrer as rúas e recantos deste concello disfrutando da gastronomía autóctona nos diferentes locais de restauración que atoparás por toda a vila.
Lembrar tamén que os días 16 e último día de mes celébrase a feira da vila, con postos de pulpo nas diferentes rúas.